Robinin kertomaa...

HIH! Me saatiin Hertan kanssa kutsu mökkeilemään Velkuanmaalle Hipun ja Hinnin luokse, ne on meidän vanhoja naapureita, sellasii valkosiin pumpulipalloja, ihan kivoja! Niitten porukoil on mökki Velkuanmaalla, ja sinne me siis lähdettiin eilen aamulla, naapurist tuli Hannele, Ismo ( se mies joka ei tykkää yhtään koirista! ) ja Johanna.

Lähdettii jo aamulla hyvissä ajoin et saatais leikkii kunnolla koko päivä! Autossa olohan meitä ei kyl yhtään huvittais mut ku tiedetää et sit ain on jotain kivaa tiedossa ni tottakai me sit mentii iha ite takaloosiin, jossa meil on nykyään oma "bisnesluokan hytti".

Pikkasen se matka alko tuntuu pitkältä ku kuulemma piti käydä katselemassa mamin entisen elämän maiseemii, ja sit viel jatkettii matkaa , mut yhtäkkii pysähdyttii ja auto alko keinuu kummallisesti, ja meit vähän pelotti! Mut ei se kuulemma ollu vaarallista, ihmiset yritti meit rauhoitella, oltii sellasel lossil, joka vei meren yli. Huh ku me säihkädettii et mitä tapahtuu! Ja viel toisenki kerran mentii sellasee lossii ja sit Hertalt tuliki ykät, ku se taitaa olla vähä merisairas! Onneks vaa ihan pien !

Ja sit auto pysähty ihan kokonaan ja mami nous ulos ja päästi meijätki, ja siin ne oli ihan auton vieres meit odottamas, Hippu ja Hinni! Vitsi meil alko kiva päivä!

Ekaks noi porukat joi kahvit ja me saatii Pialt sellaset kaninkorvat, vau et oli hyvää! Ja sit lähettii ulos kävelee rantaan.

Täs me ollaan kaikki likat, Mä, Hippu, Hinni ja Hertta

 

Mut vitsi et siel rannas oli sellanen pelottava juttu, mä en tienny mikä se oli enkä ollu sellast ennen nähny! Mä sit yritin haukkuu et se ois menny pois mut ei se mihinkää lähteny! Ja Porukat vaa nauro! No tajusin mä sit ku vähän haistelin et ei sitä tartte pelätä, mut harmitti ku toiset nauro vaa ja mä ihan tosissaan pelkäsin!

Sit mentii takas sinne mökille ja porukat vaa istu ja naureskeli jutuilleen, mut me touhuttii likkoin kans omiamme, vähä jutskattii ja leikittii, Olkku kyl ihmetteli et kui me ollaa nii rauhallisii, et voitais leikkii enemmän mut ei me sit viititty. Nautittii vaa toistemme seurasta. Sit me saatii ruokaa, kaikki neljä yhtäaikaa!

Iha samanlaisii nappuloi! Maistu tosi hyvälle ku oltii sille meri-ilmastos ni ruokaki maistuu iha erilaisel ku koton!

Ja sit Porukatki söi, mut arvatkaa mitä: Ne söi sellasii punasii tuijottavii otuksii mil ol sakset ja hei ne söi niitte pyrstöt!

Ne kutsu niit ravuiks, vähä oudon näkösii! Ei ne kaikki oikee osannu niit syödä mut jotkut söi montaki, mamiki ainaki kuus!

Ei siin sit sen kummempaa tapahtunu, me käytii mamin kans muutama kerta kävelemäs siel mökin maastos. Mut sit noi naisporukat lähti johonki ja me jäätii miesporukoiden kans sinne mökkii. Mä en kyl tykänny siit ollenkaa ja sanoinki sen aika vahvasti, ja Herttaki oli samaa mieltä. Ei se kyl mitää auttanu, ne laitto oven kiinni ja meiän oli pakko olla siel niitten kans! Mut ei ne oikeestaa kauaa ollu, ja ku ne tuli takas ne oli ihan märkii ja naamast punasii... missäköhän ne oli ollu? No, selvishän se sit ku ne kerto terveisii saunast ja kiitteli Olkkuu...

Sit me päästii viel Pian, mamin ja Hipun ja Hinnin kans lenkille, mut oli kyl tosi pimeet! Herttaa tais pelottaa ku se ei uskaltanu kakkii ollenkaa! Mamil ja Pial oli sellaset valot mukana mut ei ne niit käyttäny ku rappusis, ku ne oli vähän hankalat pimees kulkee.

Ku me tultii sielt lenkilt ne miesporukat oli lähteny sinne saunaan ja me vallattii sohvat! Hertta ainaki oli ihan väsyny ja kyl mäki olin. Ja tais olla Hippu ja Hinniki.

Hippu ja Hertta

Voi vitsi et meil oli kiva päivä! Mut kyl se kotiin lähtöki oli ihan kivaa, vaiks sit pitiki taas mennä autoon ja niitte lossien kans meren yli. Ei se kyl enää pelottanu ollenkaa eikä Hertalkaa tullu paha olo, vaa nukuttii koko matka ihan hiljaa, ja koton sit piti päästää pienet riemun haukahdukset ku päästii autost ulos!
KIITTI VIEL HIPPU JA HINNI ku kutsuitte meiät teille! Terveisin Robin ja Hertta