Tänään on vietetty ihana aurinkoinen sunnuntai Kupittaan Huhkolassa jossa Turun shelttikerho järjesti shelttiriehan Varsinais-Suomen kennenlpiirin majalla. Mukaan oli saapunut runsas joukko sheltti-ihmisiä koirineen, tarkkaa lukumäärää on vaikea sanoo mutta lähentelee jopa 50, siis koirien määrä.

Rieha aloitettiin kahvilla ja ell Ulla Andersinin luennolla shelttien sairauksista ja niiden perinnöllisyydestä. Mielenkiintoista tietoa kaikille, eikä vain kasvattajille. Välillä tankattiin broilerikiusauksella ja salaatilla, olihan edessä vielä runsaasti ohjelmaa!

Luento jatkui vielä hetkisen ja sen jälkeen jatkettiin ulkona erilaisten kilpailujen merkeissä. Myös kukkaronkevennystä oli saapunut paikalle, Mainosompeleen auto oli parkkeerattu majan pihalle ja siellä saivat halukkaat tehdä ostoksia, ja pitihän minunkin tyhjän kukkaroni kanssa sinne tupata ja ostoksia tehdä. Ostin shelttilaukun ja termosmukin.

No niihin kilpailuihin. Ensin oli koirien juoksukilpailu, pienet pennut aloittivat ja siinä sitä olikin vipellystä kun juuri luovutusiän ohittaneet pennut viipottivat pitkin pihaa! Ihania karvapalloja! Sitten vähän isommat pennut eli Katin Nonna ja Niinan Tiida ( sisarukset)  juosta koikkelehtivat (anteeksi, mutta ne on juuri niin koipeliini vaiheessa että se kuvaa parhaiten niiden juoksua) omistajiensa luokse. Ja sitten alkoi "totinen" kilpa aikuisten koirien kesken! Ja siinä riitti hauskaa pitkäksi aikaa, osanottajat olivat niin tasaisia tai sitten jonkun piti välillä pysähtyä tutkimaan maassa olevaa käpyä, josko joltain olisi pudonnut herkkuja...mutta lopulta selvisi voittajaksi muistaakseni Marikan Tinka.

Kilpailut jatkuivat... Seuraavaksi mitattiin koirien häntiä  ja säkää... Ja siinäpäs olikin meidän Hertta kova sana! Voitti siskonsa Millan kanssa lyhimmän hännän-kilpailun sekä yksinään pienimmän sheltin- kilpailun! Kaksin kappalein saatiin pokaaleja käydä niiamassa!  Tytöt voittivat isänsä Rikun sentillä hännän mitassa!

Myös pisin häntä ja korkein säkä palkittiin, korkeimman sää´n voitti Laku mutta pisintä häntää en muista ;(

Sitten alkoi viimeinen ja hauskin kilpailu, nakinsyöntikisa. Ahneita shelttejä kun tuntuu olevan jokaisella, mutta ylivedoksi osoittautui Heidin Bingley, joka voitti kaikki vastustajansa ja lopuksi oli vielä finaali kolmikon nopein!

Vielä pienet arpajaiset joissa ei onni suosinut meitä, ja sitten olikin lähtö kotiinpäin edessä. Kiitos kivasta tapahtumasta kaikille järjestäjille ja kiitos kaikille mukana olleille, oli kiva päivä shelttien parissa!