Tänään oli oikea kyläilypäivä! Lähdettiin jo päivällä liikkeelle, mentiin ensin Mummia moikkaamaan Raisioon, ja tytöt pääsi yllättämään mummin unesta; herätys oli vähän erilainen kuin yleensä, pusuja sateli kahdelta taholta ja karvainen häntä huispasi lisätehosteet et varmasti heräs! Sen jälkeen piti imuroida keittiön lattia kun Tiina ei ilmeisesti ollut käynyt vähään aikaan tai sit mummi oli tiputellut tahallaan murusia lattialle kun tiesi et meidän tytöt oli tulossa  Niille kun ei ole lupa muuten antaa herkkuja ! Sitten oli vuorossa rappukäytävän äänille haukkuminen,  tytöt ei sit millään tahdo oppia et sielt kuuluu ääniä, eikä kuitenkaan kukaan tule ovesta sisälle! Lopuksi pienet torkut mummin jalkojen juuressa kun me juotiin kahvit ja rupateltiin kuulumiset. Ihan vimpaks piti vahtia mahdollisia "namipaloja" kun tein vielä pannarin uuniin paistumaan ennen kuin lähdettiin seuraavaan paikkaan.

Autossa matkaaminen ei sitten ole meidän tyttöjen mielestä ollenkaan mukavaa, sen saimme taas huomata: Hertta oksensi kaksi kertaa reissun aikana.

No niin, seuraavassa kyläpaikassa olimmekin sitten hyvissä ajoin; ennenkuin talonväki ehti töistä kotiin niin me jo vallattiin parkkipaikkaa... Mutta pian saapui emäntä kotiin ja kiiruhti vaihtamaan vaatteita metsään sopivaksi. Ja lisää "vieraita" saapui iloisesti haukahdellen ja kameraa kaulalleen asetellen. Kaksi soopelityttöä, Nemi ja Mannahan sieltä kiipesivät mäkeä Erikan seuraamana ja samaan aikaan ampaisi ovesta ulos talonvahdit Essi, Nelli ja Peppi  Kati seurassaan. Ensin pienet piruetit ja hännänheilutukset kavereille ja sitten nopsaan omille "asioille" kuka mihinkin puskan juuren kyykistellen. Ja retki jatkui metsään ja pellolle ja taas metsään, jossa oli muitakin kauniista auringonpaisteesta nauttijoita, pellon ympäri hiihtelijöitä joita meidän ja Erikan tyttöjen piti vähän komentaa matkoihinsa. Erika kuvasi koiria ja rupattelimme mukavia koirien pyörähdellessä edestakaisin. Peppi johti suurimman osan matkasta joukkoa, sillehän se oli tuttu reitti! Lenkin jälkeen siirryimme sisälle ja ennen kuin me muut olimme päässeet pihalle, meidän "kyläluudat" istuivat oven takana ja vinkuivat sisälle! Vähän nauratti . Sisällä Kati tarjosi meille glögiä ja laskiaispullia, NAM että maistuivat hyviltä! Ja sitten siirryttiin tapaamisen pääasiaan; korvien  liimaamiseen. Ensimmäiseksi pöydälle nostettiin Nemi, jonka korvien asentoa hieman korjailtiin. Sitten käsittelyyn pääsi pikku Hertta, jonka molemmat korvat liimattiin ja nyt sitten toivotaan että ne asettuisivat oikein kauniisti alaspäin! Lisäksi Kati teki Hertalle pedikyyrin, ja opetti mulle  uuden tavan siistiä tassuja. Nyt on siistit tassukarvat taas Hertalla! Ja sitten mein Ropponen nostettiin pöydälle ja mä vähän jännitin miten se vähän vieraamman käsittelyssä käyttäytyy mutta nou hätä! Pian olivat Kati ja Robin otsat vastakkain, Kati luuli et Robin nukahtaa siihen kun alkoi paino tulemaan häntä kohti. Robiniltakin liimattiin molemmat korvat ja tassuja vähän trimmattiin, sievät tassut nyt silläkin! Eikä Kati malttanut vielä lopettaa liimaamista kun oli alkuun päässyt, seuraavana Nelli pöydälle. Mutta meidän tytöt alkoi vihjailemaan et nyt voitas jo lähtee kotiin kun oli viel iltaruoka saamatta. Mukavaa oli niin minulla kuin tytöilläkin, Kiitos Kati ja Erika seurasta, ja kiitos Nelli, Essi ja Peppi kun saimme tulla teidän reviirille vähän leikkimään! Ja kiitos myös Nemille ja Mannalle mukavasta seurasta ja pusuista!